TASLY DANSHEN Jimat Sehingga 40% berakhir pada 31/1/2024

Hari
Jam
Minit

Enjoy FREE DELIVERY min spend of RM 100* (WM) *T&C Apply *T&C Apply *T&C Apply

iswanah global

Latest Blog

Perkara Kena Tahu Tentang Kencing Manis

tasly danshen plus

Kencing manis, juga dikenali sebagai diabetes mellitus, adalah penyakit kronik yang dicirikan oleh tahap gula darah yang tinggi dalam tubuh

Terdapat dua jenis kencing manis utama, iaitu diabetes jenis 1 dan diabetes jenis 2.

Diabetes jenis 1 biasanya berlaku ketika sistem imun menyerang dan merosakkan sel-sel penghasil insulin di dalam pankreas. Diabetes jenis 2 berlaku apabila tubuh tidak menghasilkan atau menggunakan insulin dengan berkesan.

Simptom kencing manis termasuk rasa haus yang berlebihan, kerap kencing, penurunan berat badan tanpa sebab yang jelas, keletihan, penglihatan kabur, dan kesemutan pada kaki atau tangan.

Komplikasi:

Jika tidak dikawal dengan baik, kencing manis boleh menyebabkan pelbagai komplikasi kesihatan, termasuk masalah jantung, penyakit buah pinggang, kehilangan penglihatan, dan luka yang sukar sembuh.

Doctor checking blood sugar level with glucometer. Treatment of diabetes concept.

Share:

More Posts

penyakit resdung

5 Tanda Penyakit Resdung Semakin Kronik

Penyakit resdung merupakan masalah yang sering dialami oleh ramai individu, terutamanya di kalangan penduduk Malaysia. Ia boleh menjadi semakin kronik jika tidak dirawat dengan sewajarnya.

penyakit anxiety

7 Tanda Alami Masalah Penyakit Anxiety

Anda sukar tidur malam, tangan terketar-ketar dan kerap muntah selepas makan? Ini semua merupakan tanda-tanda penyakit anxiety disorder, sejenis penyakit mental yang boleh menyebabkan kesukaran